Voorwoord

Het voorwoord uit het batterijboek van de 41 Afdva Charly Batterij, lichting  87-1/2, door batterijcommandant kapitein Boering:

'Tussen 10 juli 1987 en 22 april 1988 ligt een diensttijd van 10 maanden in Seedorf. Een tijd waarin een honderdtal militairen met meer of mindere inzet/plezier gediend heeft bij de Charly batterij 41e Afdeling Veldartillerie. Een periode die bijzonder snel voorbij is gegaan en waarin het niet aan actie ontbroken heeft gezien het drukke programma.  

Kapitein Boering (en luit Van Putten) - Klik om te vergrotenOok voor mij is het een leerzame periode geweest aangezien het mijn eerste batterij was. In de afgelopen 10 maanden zijn wij uitgegroeid tot een hechte eenheid, die op alle gebieden z'n mannetje kan staan; dankzij het AV-bivak, de CI, een schietserie in Oldebroek, een MIO periode, meerdere schietseries in Munster Süd met daarin een afdelingstest en een batterijtest, en niet te vergeten de periode tijdens de kerstdagen in de Harz en het ouderweekend.

Ik ben de redactie van het batterij boek dankbaar voor de gelukte poging, de Charly batterij vast te leggen in woord en beeld voor ons en ons nageslacht.

Ik bied u dit boek namens de batterijvereniging aan en wens dat het u allen goed gaat.

April 1988.

Kapitein Boering, commandant Charly batterij.'

Naar de homepage van 41 AfdVa C-bt 87-1/2Home