41 Afdva Charly Batterij 87-1/2 - de VBDN (verbindingsgroep)

De verbindingsgroep - Klik om te vergrotenDe groep bestond uit wachtmeester Kramer, korporaal Liauw, kanonnier Dos Santos, een rasechte lijnwerker van de Kaapverdische eilanden en kanonnier Voerman als gecombineerd lijnwerker/Larochauffeur. En dan niet te vergeten de verschillende chauffeurs van de andere, ’korte’ Laro, zoals de kanonniers van Megen en de Wilde. Van Megen, die eigelijk viertonnerchauffeur was, maar uitstekend Laro reed tijdens de batterijtest in maart '88. En er was nog een andere viertonnerchauffeur, kanonnier de Bruin, die één keer als lijnwerker­chauffeur heeft opgetreden met zijn vrachtwagen. Bij aankomst van de heren was iedereen nog heel vers en rustig, maar dat veranderde al gauw. De kelder waarin werkten maakte het mogelijk om dingen te doen die anderen niet konden. Radio knalhard aan, koffie zetten, eten klaarmaken, enzovoorts, de hele dag door.

Nu over de oefeningen: elke keer hetzelfde liedje, lijn leggen, lijn inrollen, lijn leggen… Iets waar nog heel wat bij komt kijken. Neem nou een 'boom-boom'- of ‘PO-2 palen’-overspanning van minstens 6 meter hoog. Of een ladderkruising, een afzinking of een lijntje onder de spoorlijn door. Dit was nooit een probleem, totdat het donker werd. Dan was het iets moeilijker om het zwarte lijntje terug te vinden in het enge donkere bos. Zeker als er een knoop van zeker 100 meter in je lijn zit (denk aan de lichtdiscipline). Het werk op de batterij beperkte zich verder tot het in den treuren repareren van rollen draad, de bekende DR-8 van de stukken, het aansluiten van de lichtinstallatie in het bivak, ijskasten, feestverlichting, frituurpannen enz. enz. enz. enz....

Onderhoud: nadat wij onze spullen eindelijk weer hadden opgepoetst, teruggejat, bij elkaar gebietst en bijeen vergaard hadden, wachtte ons altijd wel weer een ander klusje, bijvoorbeeld de waterwagen van de foef. Een specialisatie van de lijnploeg mag niet onvermeld blijven, namelijk het muurvast komen te zitten met de wagen. Elke lijnchauffeur heeft daarmee zijn strepen verdiend. Zowel met de Laro als met de viertonner, lukte het elke keer weer. Sommigen presteerden het zelfs binnen 5 minuten twee keer in hetzelfde gat te rijden. Afsluitend: we hebben een leuke tijd gehad en heel veel gelachen.

Niet alleen de lijnverbindingen, maar ook de radioverbindingen zijn van vitaal belang binnen een batterij. Hiervoor was de korporaal Versteegh verantwoordelijk.  

Media: 
Klik om te openen Foto's: 41 Afdva Charly Batterij 87-1/2 - de VBDN (verbindingsgroep)

Naar de homepage van 41 AfdVa C-bt 87-1/2Home