41 Afdva Charly Batterij 87-1/2 - de stuksbediening

Korporaal Oey in  de M109 - Klik om te vergrotenEen stuksbediening bestaat volgens de boeken uit 10 man. Vanwege de vele heimweemieten in het Nederlandse leger, bestaat een bediening in Duitsland uit 5 man. Dit zijn dan wel de echte kerels die niet gaan huilen als ze een week van huis zijn (hoogstens iets meer gaan drinken). Deze 5 mans wereldbedieningen zijn als volgt opgebouwd:

 Nr. 2: richter hoogte.

Is in principe een drukker, iemand die niet graag buiten meehelpt, omdat hij dan vuile handen krijgt. Hij denkt dat zijn taak alleen bestaat uit het inspelen van de luchtbellen van zijn elevatiekwadrant; de stuco denkt daar echter anders over!

Nr. 3: richter breedte en plaatsvervangend stuco.

Na de stuco de meest belangrijke man op de M109. Meestal iemand die ervoor gestudeerd heeft om een stuco steeds slimmer af te zijn. Hij moet onder andere verstand hebben van KRT's, bakens, collimators en de richtersprocedures. Hij weet de kachel feilloos te bedienen en trekt daar profijt uit. Hij zal het nooit of zelden koud hebben.

Nr. 4: de lader/afvuurder.Sluitstuk en loop M109 - Klik om te vergroten

Meestal het lompere type met veel brute kracht. Tilt bommen alsof het niets is. Doet bovendien veel aan het buitenwerk: bakens uitlopen, lijntjes uitlopen, collimator uitlopen… ze blijven lopen die jongens. Hij heeft ooit wel eens gehoord van trage-, snelle- en tijdbuizen en weet bovendien wat temperen is.Op het moment suprčme trekt hij aan het afvuurkoord.

Brisantgranaten in de M109 - Klik om te vergrotenNr. 5: de kardoeswerker/sluitstukbediende.

Deze doet iets minder stoer dan de nummer 4, maar doet er echter niet veel voor onder. Door het vele buitenwerk gehard. Hij heeft bovendien nog onwijs veel verstand van kruitladingen. Hij is verantwoordelijk voor de kardoezen, houdt de temperatuur van het kruit in de gaten en plaatst op het juiste moment het kardoes achter het projectiel in de loop. Na de kreet 'sluitstuk vrij’ laat hij het sluitstuk met een rotklap dichtvallen.

Nr. 6, 7, 8 en 9.

Dit zijn de heimweemieten die we in Duitsland niet kunnen gebruiken.

Nr. 10: chauffeur van het volgvoertuig.

Weet bij welk stuk bij hoort, als hij al weet wat een. 'stuk' is. Behoort dan ook nauwelijks tot de harde kern van de stuksbediening

Broos en Visser aan het racen - Klik om te vergrotenNr. 11 : de rupschauffeur.

De meest luie van het hele stel. Ligt meestal te meuren in zijn bestuurderscompartiment. Zelfs tijdens het vuren wordt hij over het algemeen niet wakker. Slechts het doordringende stemgeluid van een stuco wil hem nog wel eens wakker maken. Is overigens wel een erkend camoufleerder c.q. tentenbouwer.

Nr. 1: de stuco.

Deze moet het geheel in goede banen leiden, maar weet deze echter nooit helemaal te vinden. Is daarom dan ook altijd bezig, maar weet nooit waarmee. Hij heeft steeds de smerigste handen en het vuilste pak (onbegrijpelijk). De batterijwachtmeesters laten hem nooit met rust.Volgens hen bestaan er geen goede stuco's; er kan altijd wel wat verbeterd worden (ook als je 99 punten voor een test haalt). De stuco's zelf weten gelukkig wel beter. De stuco staat constant bloot aan de pogingen van zijn bediening om van hun leider een lijder te maken. Ondanks dit alles is het stuco spelen een leuke job. Hij is niet alleen goed, maar nog goed gek ook.

Wisten jullie dat:

 

Je nooit tegen wachtmeester van Gemert moet zeggen dat je klaar bent met onderhoud?

Hij dan ellenlange lijsten maakt met ‘puntjes’ die nog even, af gewerkt moeten worden?

 

Wachtmeester de Kraay meer moeite had met de richterstest dan met de stukkentest?

 

Dit eigenlijk heel logisch is? Tijdens de stukkentest had hij de hulp van 4 man stuksbediening.

 

De Bravo batterij geen 100 punten maar 99,999 gehaald heeft tijdens de stukkentest? Er is nog hoop voor de volgende Charly batterij.


Media: 
Klik om te openen Foto's: 41 Afdva Charly Batterij 87-1/2 - stukken M109 en stuksbediening
Klik om te downloaden Inspectiewerkkaart M109 A1/A2/A3, 1987

Naar de homepage van 41 AfdVa C-bt 87-1/2Home