ReŁnie 41e Afdeling Veldartillerie, Legerplaats bij Oldebroek, 12 september 2015

Toen de 41e Afdeling Veldartillerie in 2005 werd opgeheven, kondigde de laatste commandant van de afdeling, luitenant-kolonel Renť Daalman, reeds aan dat er iedere 5 jaar een reŁnie zou plaatsvinden. Zaterdag 12 september 2015 vond de tweede reŁnie plaatswas het zover. Met 340 deelnemers en heel behoorlijke weersomstandigheden werd het net als in 2010 een fijne reŁnie.

 
Gezellige drukte

ReŁnie 41 Afdva, 2015 - Klik om te vergrotenVanaf 10.00 uur druppelden de reŁnisten de Legerplaats bij Oldebroek binnen. Na aanmelding en ontvangst van de consumptiebonnen kon men in de brandweerkazerne op de Knobbel terecht voor koffie, thee en plaatkoek. Welkomstwoorden waren er van de voorzitter van de reŁniecommissie Gerrit Bosch en van veteranengeneraal Ted Meines, die op zijn eigen wijze een korte toespraak hield, die werd onthaald met een warm applaus.

Het terrein rond de brandweerkazerne bood een 'commandopost', waar onder andere 41Afdva-goodies werden verkocht, een kleine static show van groot materieel, waaronder een PH2000NL en een M109A2/NL, en een kidszone met een springkussen.

Dezelfde dag waren er op de Legerplaats bij Oldebroek ook reŁnies van 19 Afdva en de veteranen van het Korps Rijdende Artillie. Tevens waren de beide artilleriemusea op de legerplaats geopend in het kader van de landelijke Open Monumentendag. Dit alles bij elkaar zorgde voor dat een gezellige levendigheid op de legerplaats.

ReŁnie 41 Afdva, 2015 - Klik om te vergrotenHet programma voor de dag was in wezen net zo simpel als vorig jaar: onder het genot van een hapje en/of drankje lekker bijkletsen en herinneringen ophalen. Een uitstekend gevuld lunchpakket kon tussen 12.00 en 13.00 uur worden opgehaald en de welbekende blauwe hap mocht al vanaf 16:00 uur genoten worden. Waar de vorige reŁnie de gezelligheid bij de brandweerkazerne werd verkozen boven een museumbezoekje, werd er deze editie vaker al wandelend doorgekletst. De uitgebreide static show van het artileriemuseum (met groot materieel over een periode van ca. een eeuw) trok veel bijkijks, alsmede de musea zelf en de activiteiten eromheen. 

De muzikale omlijsting bij de brandweerkazerne kwam hoofdzakelijk van een DJ, die vooral jaren '80-reportoire draaide. Tijdens de lunch werden de reŁnisten verblijd met een optreden van het ReŁnie Orkest Artillerie Trompetterkorps. Dat de mannen goed op elkaar ingespeeld zijn, bleek duidelijk uit de strakke set die neergezet werd.

Tegen vijven liep de reŁnie tegen haar einde. Een enkel groepje bleef nog plakken en de rest kon reeds terugzien op een fijne dag. Op naar 2020!.

Media: 
Klik om te openen Foto's: reŁnie 41 Afdva, Legerplaats bij Oldebroek, 12 september 2015

Naar de homepage van 41 AfdVa C-bt 87-1/2Home