Schietserie Munster Sd IV (batterijtest), 9-18 maart 1988

Broos en Visser aan het racen na afloop van de batterijtest - Klik om te vergrotenDeze schietserie was een routineklus voor de batterij, want als je voor de vierde keer naar Munster Sd crosst en er stelling neemt, dan is de spanning er eigenlijk al af. Zoals altijd bevat ook deze schietserie weer iets aparts namelijk de batterijtest!

Alle voertuigen werden ditmaal geheel beladen en zelfs het kleinste sleuteltje was aanwezig. Na dagen oefenen, waarbij we de eerste 3 nachten in boogtenten sliepen en waarin al een oefenbatterijtest werd gedaan, kon op woensdag om ongeveer 20:00 uur de test beginnen. Na een 'droge' nachtstelling gingen we een afwachtinggebied in om de nacht door te brengen, waar we nog wat gepest werden met grondalarm. Helaas konden we daarna nog niet slapen want we kregen nogmaals grondalarm doordat men ons eigen personeel bij het KRT aanzag voor de oefenvijand. Na twee uur slapen kon het daggedeelte van de test beginnen. Weer werd een aantal stellingen betrokken inclusief een afwachtinggebied. Niet alles verliep vlekkeloos, maar over het algemeen werd er goed gewerkt en de uitslag was daarom ook ruim voldoende.

Wisten jullie dat:

Wachtmeester de Bruin (vuurregeling) tijdens het bepalen van de standen voor de stukken, expres zijn waaierhoekmeter achter n van de punaises van zijn vuurkaart liet steken?

Hierdoor de stukken hun 'pijpen' in een geheel verkeerde richting brachten en de veiligheidsfunctionarissen met veel geschreeuw ingrepen, omdat er zo absoluut niet gevuurd mocht worden?

Wachtmeester de Bruin hiermee de kapitein wilde laten voelen, dat deze soms best afhankelijk was van 'die domme dienstplichtigen'?
 
Media: 
Klik om te openen Foto's: schietserie Munster Sd IV (batterijtest), 9-18 maart 1988
Klik om te downloaden Oefenschema 41 Afdva, 1988, 1e halfjaar 
Klik om te downloaden Oefenschema 41 Afdva, 1988, 2e halfjaar

Naar de homepage van 41 AfdVa C-bt 87-1/2Home