Schietserie Munster Sd III (technische afdelingstest), 12-22 januari 1988

En van de stukken in stelling - Klik om te vergrotenHet was weer eens tijd voor een van de vele oefeningen. Dit keer was het de technische afdelingstest. Het was januari, dus koud! Veel regen en 's nachts vorst. Na een paar dagen droog oefenen en veel stress, gingen we weer van die prachtige weekenden in Munster tegemoet.

De Charly batterij vuurt af - Klik om te vergrotenVoor diegene die het weekend heelhuids doorgekomen waren, kwam een paar dagen later die belangrijke afdelingstest aan de orde. De naam zegt het al: de afdeling werd voornamelijk getoetst op het technische gedeelte, namelijk het vuren. Ieder zeikpuntje werd onder de loep genomen om met zo'n goed mogelijk resultaat weer terug te keren naar de kazerne. En van de meest sensationele gebeurtenissen op de dag van de test was ongetwijfeld de door de korporaal Pigmans in elkaar gereden viertonner. Hij reed in het donker met black-out verlichting zijn hele huif aan gort tegen de loop van de M109 van wachtmeester de Kraay. Hierdoor werd de oefening met een uur vertraagd. Terug op de kazerne, met een lange periode van onderhoud voor de boeg, werd er weer gedacht aan het volgend belangrijk aspect binnen de landmacht: de MIO.

Wisten jullie dat:
  Toen korporaal Pigmans met de loop van de M109 de huif van de viertonner er af reed, kanonnier de Graag in die viertonner zat?
  Hij gelukkig voorovergebogen zat te slapen, waardoor de loop van de M109 ver zijn hoofd zwiepte in plaats van ertegen
  
Media: 
Klik om te downloaden Oefenschema 41 Afdva, 1988, 1e halfjaar 
Klik om te downloaden Oefenschema 41 Afdva, 1988, 2e halfjaar

Naar de homepage van 41 AfdVa C-bt 87-1/2Home