MIO, 26-27 oktober 1987 & 22-23 februari 1988

Wat maakten ze zich druk tijdens de MIO - Klik om te vergrotenDe batterij heeft tweemaal een MIO-periode meegemaakt. De eerste keer, in oktober 1987, heeft de batterij er een paar dagen vrij aan over gehouden omdat het afgelast werd. De tweede periode bleek echter heel wat minder rustig uit te pakken. Na twee weken van druk voorbereidingen treffen dachten we een rustige MIO tegemoet te gaan. Tot ons grote ongenoegen besloot de divisie op de dag van de MIO een alarmoefening te geven, waardoor we genoodzaakt waren om het MIO-team ter wille te zijn en tevens de voertuigen te beladen. Het was wel druk, maar zoals altijd lukte het de batterij toch weer om op tijd klaar te zijn. De oefening op zich bleek niet veel voor te stellen. Na een kwartier rijden werd een afwachtingsgebied betrokken en na wat gecamoufleerd te hebben, kon de meeste tijd (met of zonder gasmasker op) geslapen worden. 's Avonds werd er in colonneverband terug gereden naar de kazerne en na het uitladen kon er in bed verder geslapen worden.

Tot overmaat van ramp bleek de volgende ochtend dat de staf had besloten om ook nog even een CI uit te voeren. Maar ondanks wat vuil en zand op het materieel werd deze toch goedgekeurd.

Wisten jullie dat:

Tijdens de alarmoefening wachtmeester Kramer een schot in zijn buik had, kanonnier Damoiseaux een gebroken bekken had en ook korporaal Flecken zwaar gewond was?

De laatste twee ten gevolge van een te grove behandeling op het slagveld zijn gestorven?

Ze nu weer volledig hersteld zijn?

Korporaal Tijssen met zijn viertonner dwars door een tuin heen ragde?

Wachtmeester Remco de Ruiter met het wachtlopen tijdens de alarmoefening zijn FAL tegen de neus van een majoor zette?
Deze majoor van schrik het wachtwoord vergat?
 
Media: 
Klik om te openen Foto's: MIO, 26-27 oktober 1987 & 22-23 februari 1988

Naar de homepage van 41 AfdVa C-bt 87-1/2Home