41 Afdva Charly Batterij 87-1/2 - de batterijonderhoudsgroep (BOG)

De BOG-ruimte - Klik om te vergrotenDe batterijonderhoudsgroep verzorgde al het 2e echelons onderhoud op de kazerne, maar vooral natuurlijk tijdens de oefeningen. Dit gebeurde onder leiding van sergeant Knoops. In het BOG was sergeant Knoops meestal achter zijn bureau te vinden, waar hij samen met de kanonniers Smulders de werkzaamheden op papier bijhield en het werk verdeelde. Een andere taak van hun was het verzorgen van de reserveonderdelen die nodig waren. Korporaal van Wanrooy, kanonnier Stokkerman en korporaal Pigmans verrichtten dag in dag uit werk aan de wielvoertuigen, omdat er van die viertonner- c.q. larochauffeurs waren die dachten dat ze een formule-1 wagen onder hun kont hadden.

Korporaal Overbeek, die halverwege de lichting overgeplaatst werd naar Nederland, zorgde ervoor dat de M109s bleven rijden, voor zover die gaarbakken nog te repareren waren. Na zijn vertrek namen mensen van de stafbatterij dit over. Kanonnier Wilms zorgde ervoor dat alle materialen, gereedschappen en sleutels op de juiste plaats bleven.

Buiten het BOG in de buurt van het AOG werkte de kanonnier van Asselt aan het schietende bovenstel van de M109's. Na diens vertrek nam korporaal Groenen dit over. Op de batterij hadden we dan nog kanonnier Den Braven, die de wapenkamer beheerde en kanonnier Versteegh, die zich met de radio's bemoeide.

Media: 
Klik om te openen Foto's: 41 Afdva Charly Batterij 87-1/2 - de batterijonderhoudsgroep (BOG)

Naar de homepage van 41 AfdVa C-bt 87-1/2Home