41 Afdva Charly batterij, lichting 87-6/88-1

Opkomst Charly, lichting 88-1 - Klik om te vergrotenDe 41 Afdva Charly batterij lichting 87-6/88-1 was de tweede batterij die batterijcommandant kapitein Piet Boering onder zijn hoede kreeg. Net als bij de vorige Charly batterij (lichting 87-1/2) was de BTO weer luitenant Ron van Putten en de batterijopper was weer opperwachtmeester Nico de Vries. Opper de Vries weet nog dat het een lichting was 'die heel veel problemen gafNederland wint tijdens EK '88 - Klik om te vergroten met onder andere hard drugs gebruik'. Er zijn inderdaad ernstige dingen gebeurd: een kanonnier heeft zich opgehangen, maar is gelukkig gered, een wachtmeester is overreden door een vrachtwagen tijdens een oefening (is later gerevalideerd, maar heeft nu nog schade) en een aantal kanonniers was zo'n beetje continu stoned, maar dat waren wel softdrugs. Kapitein Boering 'regeerde' met harde hand, want een aantal keer sprak hij zoveel zwaar arrest uit, dat alle celruimte van Seedorf door mannen van de Charly Batterij gevuld was. En dat roept natuurlijk de vraag op of een groot deel van de problemen juist niet door die leiding zelf werd veroorzaakt. Toch hebben veel 88-1-ers het over een gezellige tijd. Hetgeen natuurlijk versterkt werd door de periode van het EK Voetbal in 1988! Niets leuker dan in de bar 'onze jongens' zien winnen en dan feesten. 

105 mm schieten op het ASK - Klik om te vergrotenIn de periode mei 1988 tot en met maart 1989 werd door de batterij grotendeels weer het gebruikelijke programma afgewerkt: AV-bivak, schietseries Munster Sd, vakantie in de Harz, ouderweekend, enzovoorts. Uitzonderlijk is dat de batterij tw keer naar het verre Nederland is afgereisd voor schietseries in het ASK te Oldenbroek. Want zowel in juni als in oktober 1988 was een afvaardiging van de Charly batterij in het ASK te vinden, schietend met de 'antieke' 105 mm vuurmonden. De grootste oefening was de NAVO-oefening 'Free Lion' van 17 t/m 24 september 1988 in de buurt van Hannover.

Ander belangrijk 'wapenfeit' van deze Charly batterij, was de verbouwing van de door de vorige lichtingen volledig uitgewoonde batterijbar. Het resultaat was prachtig en er werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. 

Media
Klik om te openen Foto's: 41 Afdva Charly Batterij, lichting 87-6/88-1  

Naar de homepage van 41 AfdVa C-bt 87-1/2Home