41 Afdva Charly batterij, lichting 85-3/4

De Charly batterij lichting 85-3/4 - Klik om te vergrotenKapitein Matser was de batterijcommandant van de Charly batterij, lichting 85-3/4. In het voorwoord van het batterijboek van deze lichting, vat hij de belevenissen van de Charly batterij samen:

‘Tweeëntwintig oktober 1985 en vijftien augustus 1986 zijn twee data, waar een periode van bijna tien maanden tussen ligt. Ook twee data, waartussen een stukje van uw leven te vinden is. Enkelen zal het zijn meegevallen in Seedorf, anderen juist weer tegengevallen. Sommigen zal de tijd te lang geduurd hebben, een ander weer te kort. Het Echo stuk, de Consivia - Klik om te vergroten Eén ding is zeker: het is een periode waarop ik met plezier terugkijk. U, de dienstplichtigen, maar ook de beroeps, waren samen ‘de’ Charly batterij. In die tien maanden hebben we lief en leed met elkaar gedeeld. We zijn samen nat geworden (MS 1), we hebben samen afgezien (Steunzool), samen gepoetst (MIO), samen tests gedaan (richters-, stukken-, batterij-, afdelingstest), samen gezweet (veldloopjes?), maar gelukkig ook samen gelachen (Harz, Hamburg, Ouderweekend). En wat verder nog belangrijk was: als het er op aan kwam, konden we op elkaar bouwen. Daarom hoop ik dat, als u zo dadelijk de deur van uw kamer voor de laatste keer achter zich dichttrekt, u toch een stukje prettige herinneringen meeneemt aan dat stukje Duitsland, dat de afgelopen tien maanden toch een klein beetje uw ‘thuis’ is geweest. Om deze herinnering wakker te houden, hebben een aantal van ons die zaken die ons de afgelopen tien maanden overkomen zijn, in woord en beeld getracht vast te houden. Dat is het Charlyboek geworden, het verslag van wat wij samen hebben meegemaakt. Ik bied u dit boek namens de batterijvereniging aan met de wens dat het u allen goed mag gaan in de burgermaatschappij zeg ik: vaarwel, en misschien nog eens tot ziens!’.  

De Charly chauffeurs bij elkaar - Klik om te vergrotenDe batterij was één grote club, waarvan iedereen toch wel goed met elkaar overweg kon. De chauffeurs vormden soms een aparte groep. Niet dat ze zich afzonderden, maar ze waren wat vrijer en soms een beetje ‘loose cannons’. Zo hadden ze bijvoorbeeld, toen er een van de jongens een douw had gekregen van de kornet, ‘s nachts de wielen van zijn auto gehaald en die onder de auto gelegd, zodat hij dus ‘s morgens voor een grote verrassing kwam te staan.

Een uitzonderlijke gebeurtenis die deze Charly batterij heeft meegemaakt, is het verhaal van ‘Munster Süd A of het verhaal van de Charly batterij als ‘Van Heutzploeg’’:

In de winter - Klik om te vergrotenDe oefening Munster Süd A, en dus ook de oefentoelage, begon officieel op zaterdag 12 april met het opbouwen van het bivak onder leiding van onze eigen opper, maar pas op maandag 14 april vertrok de gehele Charly batterij naar ‘pretpark’ Lima voor twaalf dagen ‘kampeerplezier’. De aankomstdag en de volgende morgen werden routinematig doorgebracht, maar toen begonnen er de meest vreemde geruchten door de batterij te gaan. Er zou een Nederlandse, Duitse, Engelse of Amerikaanse F-16 (of zelfs een hele formatie F-16’s) zijn neergestort op Seedorf. Of op de Bravo batterij, het oefengebied of op Madurodam! En de Charly batterij zou deze F-16 (of formatie F-16’s) gaan bewaken! Even later werd dit gerucht als complete waanzin bestempeld: Libië had Amerika de oorlog verklaard en de Charly batterij zou, als trots van de NATO, per F-16 (of per formatie F-16’s) naar Kreta of Egypte gaan (of toch Madurodam?) om de vuige Libiërs in de rug, zij of tweede helft aan te vallen. Al snel bleek hoe uitermate juist deze informatie was en dus vertrok de Charly ‘s middags om 5 uur naar Seedorf om een in Selsingen neergestorte Nederlandse F-16 te gaan bewaken. De Rambomessen werden weggestopt, de bajonetten van de FAL’s en UZI’s verwijderd en jan en alleman oefenden een ontwapenende glimlach om daarmee de opdringende (vrouwelijke) pers te verbieden de plaats des onheils te betreden. Diezelfde avond werden verdere gegevens verstrekt. De Charly batterij zou gedurende enige dagen de plaats van de F-16 tegen onbevoegde binnendringers beschermen. De Charly was hiervoor niet uitgekozen omdat ze zo ‘n uitstekende reputatie had maar simpelweg omdat er geen andere eenheid binnen was (de aanwezigheid van een complete eenheid van het 103 Verkenningsbataljon zag men blijkbaar over het hoofd). Dus op woensdag 16 april vertrok tweederde van de Charly batterij ‘unarmed and dangerous’ naar het bewakingsgebied, op 5 kilometer van de kazerne. Van het vliegtuig zelf was weinig herkenbaar, maar toch werd iedereen wat rustiger bij het zien van de wrakstukken. Daar tussen lagen immers de resten van wat eens een ademend en denkend mens geweest was en er was dus weinig reden tot vrolijkheid. Omdat er in ploegen gewerkt werd en iedereen zes uur op en twaalf uur af was, werd de bewaking door de meeste toch als een soort vakantie ervaren. Groot was de teleurstelling dan ook toen bekend werd dat de hele Charly batterij vrijdagavond al weer terug naar het bivak moest. Schoorvoetend begon men met de voorbereidingen op de terugkeer en ‘s avonds om 8 uur was het zover; de Charly vertrok opnieuw naar bivak Lima.

Media
Klik om te downloaden Artikel over 41 Afdva Charly batterij lichting 85-3/4 in Stuk te Velde (voorlichtingsblad 1 LKA), ca. 1986 
Klik om te downloaden Artikel over 41 Afdva Charly batterij lichting 85-3/4 in Stuk te Velde (voorlichtingsblad 1 LKA), ca. 1986
Klik om te openen Foto's: 41 Afdva Charly Batterij, lichting 85-3/4  

Naar de homepage van 41 AfdVa C-bt 87-1/2Home