41 Afdva Charly batterij, lichting 84-4/5

Beroepskader van de Charly 84-4/5 - Klik om te vergrotenBatterijcommandant van de 41 AfdVa Charly Batterij in de periode januari t/m oktober 1985 was kapitein Henk van Rijssen, bijgenaamd Graaf Slis. BTO was luitenant 1 Arie Smits, batterijopper was opperwachtmeester Willem v.d. Dungen en de batterijwachtmeesters waren de wachtmeesters Gerrit Smit en Theo Knikkenberg en de wachtmeester 1 Jos Vonken.

De batterij deed min of meer het gebruikelijke programma: een AV-bivak in de buurt van Cuxhaven, drie schietseries in Munster Sd en de inzetbaarheidsoefening Steunzool. Ten tijde van de eerste schietserie in Munster Sd, in de winter van '85, vroor het 24 graden en is een boogtent in vlammen op gegaan, omdat een slimmerik een kaarsje had opgehangen. Brigade-generaal Hovenier (Hendrik-Jan de Tuinman) hadWachtmeester Knikkenberg heeft geparkeerd - Klik om te vergroten
eerst priv rubberen laarzen toegestaan, vanwege de blubber, maar kwam hier later weer op terug. Indrukwekkend was verder het bezoek aan Zicherie en de Oost-Duitse grens, en de 'kerkdienst' na het bezoek aan Zicherie, waarbij 'Over de muur' van Het Klein Orkest veel indruk maakte. MS-II, de tweede schietserie in Munster Sd, was een zomerkamp vergeleken bij MS-I. Het leukst was de afdelingstest met 24 uur in het veld en overnachten in/op/onder het stuk en het demonstratieschieten voor veteranen. Ook bijzonder was het ouderweekend, waarbij de vader van kanonnier Steven Hendrikse als pelotonscommandant van het excercitiepeleton optrad. De laatste schietserie in Munster Sd was uit de categorie 'ouwe poep stress je niet meer' en werd in een lekker najaarszonnetje volbracht. Wel nog even wezen LAW-schieten en ook reed wachtmeester Knikkenberg een 4-tonner achteruit een greppel in. 

Oost-Duitse grens - Klik om te vergrotenEen aardige anekdote is die van kapitein van Rijssen op de voertuigenplaat. De stukken stonden op de plaat en bij n van de stukken werd een track verwisseld. Er schoot echter een koppelstuk weg, die over de plaat werd geslingerd. Na een 'vlucht' van zo'n 60 meter landde het koppelstuk... precies op de knie van de kapitein!

Een ander leuk voorval was toen kannonier Ad Deley, die chauffeur was bij de lijntrekkers, in de garage onderhoud aan het plegen was aan zijn lange Laro. Ad haalde alvast alle bouten van de wielen los voor de controle van de remmen. Toen was het echter einde dienst en hij liet de boel de boel. s Avonds was er een Laro nodig om iemand op te halen uit een naburig dorp en Ads Laro werd snel gepakt. Toen deD-stuk: Hendrikse, Westervoorde, Bekkema, v.d. Beek en ? - Klik om te vergrotenze voorbij Zeven was, liep er een achterwiel af, dat een eigen leven begon te leiden en frontaal in de grill van een busje van de marechaussee knalde. Ad moest op het matje komen, maar het liep gelukkig goed af. Er werd later zelfs nog een pintje genomen op de goede afloop; er waren tenslotte geen gewonden.

Kanonnier Steven Hendrikse herinnert zich van deze lichting: 'Ik deelde kamer 104 met Leon Vermeulen uit Den Haag, Ben Westervoorde uit Haarlem (was M109-piloot en afdelingstekenaar: 'Ben W '85'), Marcel  Heijmel uit Maarsen en Ron Sieprath uit Dongen. Mijn stuk was het D-stuk, de Cassandra, kenteken 88-KZ-23'. Kamergenoot kanonnier Marcel Heijmel vat zijn periode in Seedorf samen: 'Stappen in Hamburg, met z'n allen roken in het washok en vechten in Meyers Tanzpalast (discotheek in Wehldorf)... We hadden een leuke lichting met zeer verschillende karakters'. De persoon met de grootste 'claim to fame' na zijn diensttijd is wellicht Ben Westervoorde; heeft het geschopt tot een redelijk bekende striptekenaar... 

Media
Klik om te openen Foto's: 41 Afdva Charly Batterij, lichting 84-4/5  

Naar de homepage van 41 AfdVa C-bt 87-1/2Home