41 Afdva Charly batterij, lichting 83-5/6

De Charly batterij, nog in Oirschot - Klik om te vergrotenDe batterijcommandant van de Charly batterij in de periode februari t/m december 1984 was kapitein van Rijssen. Batterijofficier was luitenant Smit Feitz. Naast het gebruikelijke programma (AV-bivak, schietseries in Munster Süd, enzovoorts) heeft deze lichting van de Charly batterij een aantal grote NATO oefeningen meegemaakt, o.a. oefening 'Spearpoint'.

Fred Dokter, lijnboer bij de Charly batterij lichting 83-5/6, weet zich nog te herinneren: 'Onze verbindingsgroep bestond uit wachtmeester Richard Harsveld, korporaal Ed Ellerkamp, chauffeurs Brian Derby en Wim Groenhart en ik zelf. Tijdens oefening 'Spearpoint' had de foerier geen toetjes bij zich (we vielen onder Duits commando, dus kregen we ook Duits eten). Het laatste schot!!!!!! - Klik om te vergroten We waren in civiel gebied en stonden bij een tussenhandelaar bij diens opslagplaats of zo iets.Hij zag dat we geen toetjes hadden en kwam toen met een pallet vol fruittoetjes en !!!! kruidenbittertjes. Maar ja, we mochten geen alcohol, dus als echte  Hollandse jongen  had je al diverse flesjes in je zak zitten. We zijn toen nog met de baret rond gegaan om die man te betalen maar dat wou hij niet hebben en hebben hem duidelijk gemaakt dat hij het geld maar aan een goed doel moest geven of zo en de baret als aandenken mocht houden. Daar was hij wel blij mee.  Verder herinner ik me nog wachtmeester Lodewijk Scheaffer, die het schilderij van de batterij in de bar heeft geschilderd'.

Martin Hermsen, die werkzaam was bij de BOG: 'Wereldtijd gehad in Seedorf . Veel gelachen en gezopen voor de kenners bij Muti Muller en Meyers Tanzpalast en de Mic Mac in Moisburg'. 

De batterijfoto op deze pagina is gemaakt in Oirschot als Alpha batterij. Heb jij bij deze lichting gezeten en herinner je je nog meer? Mail de webmaster!

Media
Klik om te openen Foto's: 41 Afdva Charly Batterij, lichting 83-5/6  

Naar de homepage van 41 AfdVa C-bt 87-1/2Home