41 Afdva Charly batterij, lichting 77-6/78-1

Schietoefening, nog als schoolbatterij . Klik om te vergrotenDe 41 Afdva Charly batterij lichting 77-6/78-1 was de eerste lichting onder de bezielende leiding van kapitein Risseeuw, die een aantal dienstplichtige onderofficieren van latere lichtingen nog wel zullen kennen als commandant van de Artillerie Onderofficiersopleiding in Breda. De batterij diende van mei 1978 tot februari 1979.

Lichting 77-6/78-1 was een lichting die met flink wat nieuwe zaken te maken kreeg. Het was de eerste lichting waarvan de kanonniers de opleiding kregen bij de schoolbatterij in Oirschot, die daarvoor in Grave was gelegerd. Daarnaast had men te maken met nieuw materieel, want de Landrover en de vernieuwde M109 waren pas ingevoerd. In Oirschot werd er nog geschoten met de 'oude' M109 met korte de loop, maar in Seedorf stonden de vernieuwde M109's met de lange loop al klaar. Het nieuwe materieel functioneerde echter niet altijd even goed. Zo waren er problemen met de remmen van de Landrovers, waardoor een rijverbod werd afgekondigd. En het was vaak zo dat slechts 5 van de 6 stukken M109 inzetbaar waren. Dit laatste kwam eigenlijk niet eens zo slecht uit, want er was ook nog eens sprake van onvoldoende personele bezetting (rond de 70%), waardoor men eigenlijk maar personeel had voor 5 stukken. En dus werden de stuksbemanningen over 5 stukken verdeeld.

Ondergesneeuwde parkeerplaats - Klik om te vergrotenNiet alleen op het vlak van het materieel zat het deze lichting Charly niet altijd mee, ook de weersomstandigheden deden af en toe een duit in het zakje. Rond Sinterklaas was het spekglad in Seedorf. Z glad, dat voor alle voertuigen (zowel burger als militair) een rijverbod van kracht werd. De laatste twee maanden werden gekenmerkt door sneeuw en kou (20 graden vorst). Degenen die geen tanklaarzen hadden, zoals bijvoorbeeld de munitiewerkers, kregen snel koude voeten. Toen de batterij af mocht zwaaien waren de Duitse autowegen dichtgesneeuwd en moest er een vrijbrief aan te pas komen om de gedeeltelijk vrijgemaakte autobahn op te mogen om naar huis te gaan. 

Uiteraard werkte ook deze lichting Charly weer een aantal schietoefeningen af. Vaak was het stelling in en stelling uit, zonder dat er veel geschoten werd, want de granaten waren duur. Men kreeg zelfs geen oefenpatronen mee voor de UZI of FAL. De stuksbemanning mocht n keer een patroonband voor de .50 leegschieten en het beroepskader kon het uiteraard niet laten om zelf ook eens te schieten. 

Gecamoufleerde M109 tijdens oefening Saxon Drive - Klik om te vergrotenIn september mocht de batterij gedurende twee weken 'gratis toeren' door Duitsland. Eens in de vijf jaar werd er namelijk een grote trekoefening georganiseerd, deze keer onder de naam 'Saxon Drive'. De stukken werden op de trein geladen op een spoor bij de kazerne, waarna men verplaatst werd naar het startpunt van de oefening . Een drukke periode volgde: veel verplaatsingen en weinig slapen. Er werd een keer in een kleedruimte bij een sportveld geslapen, tegen betaling van n DM per persoon, maar vaak was het even pitten in de M109 of in een hooiberg. Zo'n 'rondreis' klinkt dan ook leuker dan dat het is, want veel werd er niet gezien onderweg. Ook waren er niet veel contacten met de andere deelnemers aan 'Saxon Drive'. Soms hadden figuren als de foef wel eens contact met de Amerikanen. 

Natuurlijk was er het traditionele ouderweekend. Wel even de foto's van de muren halen, want je kon de ouders en vriendinnen toch niet aan zoveel bloot blootstellen. 

De nieuwe M109s op de plaat - Klik om te vergrotenOp de kazerne zelf was het de gebruikelijke jolijt. Onderhoud op de plaat, 's avonds in de bar of stappen. Een beetje extra leven in de brouwerij werd bijvoorbeeld gebracht door een brandblusser leeg te spuiten, zoals rond oud en nieuw gebeurde. Het wachtlopen had in die tijd een extra dimensie. Kanonnier Peter Sligchers, in instantie breedterichter en later hoogterichter op de M109, herinnert zich nog: 'In die tijd moesten we tijdens het wachtlopen op onze hoede zijn, want de RAF had een aantal Nederlandse militairen wapens afhandig gemaakt. Vooral het wachtlopen bij de munitiebunker was door de aangebrachte verlichting nogal eens spannend. Op een keer hoorden we een verdacht geluid. Het kraakte in de struiken. Gelukkig voor ons bleek het om een hert of ander dier te gaan. Bij de hoofdpoort hebben we tijdens een wacht ook wat leuks meegemaakt. We merkten op dat er een Volkswagen kever nogal erg op en neer ging. Je kunt wel raden wat daar gebeurde. Trouwens, er stonden vooraan vaak enkele busjes met meisjes van plezier'.

Media
Klik om te openen Foto's: 41 Afdva Charly Batterij, lichting 77-6/78-1  

Naar de homepage van 41 AfdVa C-bt 87-1/2Home